Aangezicht van Deventer gefotografeerd vanaf de overkant van de IJssel

Ontdek Deventer: wonen in een stad vol geschiedenis en moderne gemakken

26 augustus 2024

Laatste update: 22 oktober 2024

Afbeelding auteur

Madelon

Stel je een stad voor waar je door middeleeuwse straatjes slentert en vervolgens neerploft in een trendy café. Dat is Deventer. Als je een student bent die een kamer zoekt of een starter die de eerste huurwoning in Deventer wil vinden, deze stad in Overijssel heeft alles wat je nodig hebt.

Inhoudsopgave

Cultuur en geschiedenis

Deventer heeft een rijke historie. Denk aan oude kerken, zoals de imposante Lebuïnuskerk, en knusse straatjes waar je de geschiedenis bijna kunt ruiken. Maar Deventer is niet alleen oud en wijs. Deze stad barst van het leven met evenementen zoals Deventer op Stelten en het jaarlijkse Dickens Festijn, waar je letterlijk een stap terug in de tijd doet.

Aangezicht van Deventer tijdens de avond

Highlights van Deventer

In Deventer is meer te doen en zien dan je misschien denkt. Wij zetten de bezienswaardigheden voor je op een rij:

  • Lebuïnuskerk: Een imposante gotische kerk in het hart van de stad, met een toren die een prachtig uitzicht biedt over Deventer.

  • De Brink: Het centrale plein van Deventer, omringd door historische gebouwen en gezellige terrassen.

  • Bergkwartier: Een charmante middeleeuwse wijk met smalle straatjes en pittoreske huizen, perfect voor een wandeling.

  • Deventer Koekwinkel: Dé plek om de beroemde Deventer koek te proeven en mee naar huis te nemen.

  • Waag Deventer: Een oud waaggebouw dat nu dienstdoet als museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad.

  • Speelgoedmuseum Deventer: Een nostalgisch museum vol met speelgoed uit verschillende tijden, leuk voor jong en oud.
  • Dickens Festijn: Een jaarlijks festival dat de binnenstad omtovert tot een Victoriaans decor, geïnspireerd door Charles Dickens.

  • Deventer Schouwburg: Het culturele hart van Deventer met een breed aanbod aan theater, muziek en andere voorstellingen.

  • IJssel: De rivier die langs Deventer stroomt, biedt mooie wandel- en fietsroutes met schitterend uitzicht over het water.

Smaken en sferen: proef Deventer

Eén woord: Deventer koek. Deze kruidige lekkernij is hét symbool van de stad en perfect voor de zoetekauwen onder ons. Maar er is meer! Van hippe eettentjes tot gezellige kroegen, Deventer heeft voor iedere foodie wat wils. Ook vind je er van dinsdag tot en met zaterdag verschillende levendige markten.

Deventer als studentenstad

Studenten opgelet! Deventer is een superleuke stad om te studeren én te wonen. Met hogescholen zoals Saxion is de stad een broedplaats van jong talent. En het beste nieuws? Een kamer huren in Deventer is goed te doen. Voor een gezellige studentenkamer betaal je gemiddeld tussen de €300 en €500 per maand.

De fontein op de markt in Deventer tijdens de zomer

Zo vond Nick een appartement via Huurstunt: Ervaringen + tips om snel een woning te vinden.

Natuur en omgeving

Naast alle stedelijke charme heeft Deventer ook prachtige natuur te bieden. Trek er op uit naar de omliggende parken en natuurgebieden zoals De Ossenwaard of de Ijssel. Perfect voor een chill wandeling, fietstocht of gewoon om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Hier kom je echt tot rust.

Het park in Deventer tijdens een nazomer

Huurmarkt in Deventer

De huurmarkt in Deventer is divers en biedt mogelijkheden voor verschillende budgetten. Hieronder een overzicht van de gemiddelde huurprijzen:

  • Huurwoning: Een huurwoning in Deventer kost gemiddeld tussen de €800 en €1.200 per maand, afhankelijk van de locatie, grootte en staat van de woning.

  • Appartement: Voor een appartement betaal je gemiddeld tussen de €700 en €1.000 per maand. Dit varieert sterk per wijk en de mate van luxe van het appartement.

  • Kamer: De huurprijs voor een kamer in Deventer ligt gemiddeld tussen de €300 en €500 per maand. De prijs hangt af van de locatie en of de kamer gemeubileerd is of niet.

Wil je opvallen bij verhuurders? Lees onze tips over reageren op een huurwoning

Is Deventer een gewilde stad om te wonen?

Ja, Deventer is een gewilde stad om te wonen. De centrale ligging, goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, en de relatief betaalbare huurprijzen maken Deventer aantrekkelijk voor verschillende groepen, waaronder studenten, starters, gezinnen, en ouderen.

Verschillende woningen in Deventer

Vind een huurwoning in Deventer met Huurstunt

Wil je snel en simpel een huurwoning in Deventer vinden? Check dan Huurstunt. Wij verzamelen het beschikbare woningaanbod van makelaars en particulieren op één overzichtelijke plek. Maak gebruik van handige zoekfilters om je voorkeuren aan te geven en ontdek hoe eenvoudig het is om een huurwoning in Deventer te vinden die aan al je wensen voldoet.

Probeer Huurstunt Premium nu 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden.

Populaire wijken om te huren in Deventer

Ben je op zoek bent naar historische charme, moderne gemakken of een rustige omgeving? Deventer heeft voor elk wat wils.

  • Bergkwartier: Deze historische wijk met zijn middeleeuwse charme is perfect voor liefhebbers van authentieke architectuur en een gezellige, dorpse sfeer midden in de stad.

  • Raambuurt: Een trendy buurt vlakbij het centrum, bekend om zijn industriële karakter en moderne appartementen, ideaal voor jonge professionals.

  • Zandweerd: Een rustige woonwijk aan de rand van de stad, dichtbij de IJssel en diverse parken, populair onder gezinnen en mensen die wat meer ruimte zoeken.

  • Binnenstad: Voor wie midden in het bruisende stadsleven wil wonen, biedt de binnenstad een breed scala aan huurwoningen, van knusse studio’s tot ruime appartementen.

  • Colmschate: Deze woonwijk in het oosten van Deventer is populair vanwege de combinatie van rustige woonomgevingen, goede voorzieningen en snelle toegang tot het centrum en omliggende natuurgebieden.

  • Voorstad: Een levendige wijk net buiten het centrum, met een mix van historische panden en moderne woningen, perfect voor wie een centrale locatie zoekt zonder de drukte van de binnenstad.

Conclusie

Deventer heeft het allemaal: cultuur, gezelligheid, natuur en een dynamische huurmarkt. Als je op zoek bent naar een kamer, appartement of huis, Deventer is de stad waar je wilt wonen en huren. Met Huurstunt aan je zijde is het vinden van jouw perfecte huurwoning in Deventer een fluitje van een cent.

Terug naar het overzicht