Kanaal in Middelburg

Middelburg wacht op jou: vind hier de perfecte huurwoning

23 mei 2024

Laatste update: 28 juni 2024

Afbeelding auteur

Madelon

Stel je voor: wonen in een stad waar elke straat doordrenkt is van historie, waar gezellige cafés en hippe restaurants om elke hoek te vinden zijn, en waar je binnen enkele minuten op het strand kunt staan. Klinkt jouw dit als muziek in de oren? Dan is Middelburg dé plek voor jou. Gelegen in het hart van Zeeland, biedt Middelburg alles wat je nodig hebt voor een fijn en comfortabel leven.

Inhoudsopgave

    De historische charme van Middelburg

    Middelburg ademt historie. In de VOC tijd was Middelburg een van de belangrijkste steden van Nederland. De stad had ooit de meeste historische gebouwen, op Amsterdam na. Met prachtige monumenten zoals het imposante stadhuis en de iconische Lange Jan toren, stap je elke dag terug in de tijd.

    Charmante binnenstad

    De sfeervolle straatjes, charmante grachten en historische panden maken elke wandeling een belevenis. Bovendien biedt de stad tal van musea, zoals het Zeeuws Museum, waar je de rijke geschiedenis van de regio kunt ontdekken.

    Het historische stadhuis in Middelburg

    Dit moet je zien in Middelburg

    • Abdij van Middelburg: De abdij is het historische hart van de stad en herbergt nu het Zeeuws Museum. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder de indrukwekkende Lange Jan toren, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omgeving.

    • Stadhuis van Middelburg: Dit gotische stadhuis, gelegen aan de Markt, wordt vaak beschouwd als een van de mooiste van Nederland. Met zijn rijk versierde gevel en imposante toren is het een ware blikvanger.

    • Lange Jan: De Lange Jan is een 90,5 meter hoge toren die deel uitmaakt van de abdij. Beklim de 207 treden en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

    • Zeeuws Museum: Gevestigd in de abdij, biedt het Zeeuws Museum een uitgebreide collectie kunst en historische voorwerpen, waaronder de beroemde Zeeuwse klederdrachten en wandtapijten uit de 16e eeuw.

    • Kuiperspoort: De Kuiperspoort is een pittoresk straatje dat je terugvoert naar de 16e eeuw. Met zijn charmante oude huizen en sfeervolle setting is het een perfecte plek voor een ontspannen wandeling.De Kruispoort in Middelburg met charmante oude huizen

    • Miniatuur Walcheren: Dit miniatuurpark toont Walcheren in het klein en is een leuke attractie voor jong en oud. Hier kun je historische gebouwen, havens en landschappen in detail bewonderen.

    • De Oostkerk: Deze ronde barokke kerk uit de 17e eeuw is een architectonisch juweel. De kerk wordt niet langer gebruikt voor religieuze diensten, maar is open voor bezoekers en herbergt regelmatig culturele evenementen.

    • Vismarkt en Pottenmarkt: Deze historische markten bieden een glimp van het oude Middelburg. Wandel over de kasseien en bewonder de prachtige oude gebouwen die deze pleinen omringen.

    • Damplein: Het Damplein is een levendig plein in het hart van de stad, omringd door historische gebouwen en gezellige terrassen. Het is een ideale plek om te genieten van de sfeer van Middelburg.

    • Molen de Hoop: Deze historische windmolen is een van de vele molens die Zeeland rijk is. Bezoek de molen en leer meer over de belangrijke rol die windmolens speelden in de geschiedenis van de regio.

    Molen de Hoop in Middelburg

    Zeeuwse lekkernijen die je moet proberen in Middelburg

    Middelburg en Zeeland staan bekend om hun culinaire lekkernijen. Van de beroemde Zeeuwse bolus en oesters tot heerlijke mosselen en verse vis, er is een overvloed aan lokale delicatessen om van te genieten. De stad heeft tal van gezellige cafés, restaurants en terrasjes waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

    Pannetjes Zeeuwse mosselen met stokbrood met kruidenboter

    Alles behalve een uithoek

    Veel mensen denken dat Middelburg een afgelegen uithoek is met beperkte carrièrekansen, maar niets is minder waar. Middelburg biedt juist een groeiende economie met diverse werkgelegenheidsmogelijkheden.

    Hogeschool Zeeland

    De stad is de thuisbasis van Hogeschool Zeeland, wat niet alleen tal van onderwijs- en onderzoeksposities creëert, maar ook samenwerking met lokale bedrijven stimuleert.

    Zo vond Nick een appartement via Huurstunt: Ervaringen + tips om snel een woning te vinden.

    Carrière mogelijkheid en verbinding met andere steden

    Daarnaast is Middelburg het administratieve en juridische centrum van Zeeland, met veel banen in de overheid en juridische sector. De nabijheid van havens en bedrijven in de logistieke sector biedt ook volop kansen in de industrie en transport. Dankzij goede trein- en wegverbindingen zijn grotere steden als Rotterdam en Antwerpen bovendien makkelijk bereikbaar voor diegenen die verder willen kijken.

    Wonen dichtbij het de zee

    Wonen in Middelburg betekent dat je altijd vlakbij de zee bent – en dat is heerlijk! In slechts 15 minuten rijden, sta je al op de prachtige stranden van Vlissingen of Dishoek. Of je nu houdt van een ontspannende strandwandeling, zonnebaden op warme dagen, of actief wilt zijn met surfen en zeilen, de zee biedt eindeloze mogelijkheden.

    Een strand in Zeeland

    Een huis huren in gemeente Middelburg

    De huurmarkt in Middelburg biedt diverse mogelijkheden en kan aantrekkelijk zijn voor verschillende doelgroepen, van studenten en jonge professionals tot gezinnen en senioren. De huurprijzen in Middelburg zijn over het algemeen betaalbaarder dan in de Randstad, maar variëren afhankelijk van de locatie, grootte en staat van de woning.

    Groene en veilige omgeving

    Middelburg is een groene stad met veel parken en recreatiegebieden. Het is een veilige plek om te wonen, met lage criminaliteitscijfers en een rustige, ontspannen sfeer. De nabijheid van de Zeeuwse kust betekent dat je altijd dicht bij de natuur bent, met prachtige stranden en duinen op korte afstand.

    Een gezellige straat met verschillende huurwoningen in Middelburg

    Diversiteit aan Huurwoningen in Middelburg

    Middelburg biedt een breed scala aan huurwoningen, waaronder:

    • Appartementen in het Centrum: Voor degenen die graag in het hart van de actie willen wonen, zijn er veel appartementen in het historische centrum. Deze variëren van knusse studio's tot ruime meerkamerappartementen.

    • Eengezinswoningen: In de buitenwijken en rustige woonwijken van Middelburg vind je eengezinswoningen met tuinen, ideaal voor gezinnen.

    • Studentenhuisvesting: Door de aanwezigheid van de Hogeschool Zeeland is er een aanbod van studentenkamers en -studio's, vaak dicht bij de campus gelegen.

    • Monumentale Panden: Voor liefhebbers van historie zijn er ook huurwoningen in monumentale panden met unieke karakteristieken.

    Een rij met verschillende Zeeuwse huizen in Middelburg met rode dakpannen.

    Beschikbaarheid van huurwoningen

    De beschikbaarheid van huurwoningen kan variëren. In de zomermaanden, wanneer studenten vaak op zoek zijn naar huisvesting, kan de vraag hoger zijn. Over het algemeen is er echter een stabiele markt met een redelijk aanbod van beschikbare woningen.

    Goede kwaliteit huurwoningen

    De kwaliteit van huurwoningen in Middelburg is over het algemeen goed. Veel woningen zijn goed onderhouden, en er zijn ook nieuwbouwprojecten die moderne en energiezuinige woningen aanbieden.

    Gemiddelde huurprijs in Middelburg

    • Binnenstad: Huurprijzen voor appartementen in het centrum kunnen wat hoger liggen, variërend van ongeveer €700 tot €1.200 per maand, afhankelijk van de grootte en het type appartement.

    • Buitenwijken: Eengezinswoningen in de buitenwijken zijn vaak iets betaalbaarder, met huurprijzen variërend van €900 tot €1.500 per maand.

    • Studentenkamers: De huur voor studentenkamers ligt doorgaans tussen de €300 en €600 per maand, afhankelijk van de locatie en de faciliteiten.

    Wil je opvallen bij verhuurders? Lees onze tips over reageren op een huurwoning

    Vind een huurwoning in Middelburg met Huurstunt!

    Zie jij jezelf helemaal wonen in de hoofdstad van Zeeland? Dan kan je zoektocht naar een huurwoning beginnen! Huurstunt verzamelt het beschikbare woningaanbod van makelaars en particulieren op één overzichtelijke plek.

    Handige zoekfilters

    Maak gebruik van handige zoekfilters om je voorkeuren aan te geven en ontdek hoe eenvoudig het is om een huurwoning in Middelburg te vinden die aan al je wensen voldoet.

    Probeer Huurstunt Premium nu 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden.

    Conclusie

    Middelburg biedt de perfecte mix van historische charme, moderne voorzieningen, en een gunstige ligging. De stad combineert cultuur, culinaire hoogstandjes, en de nabijheid van stranden, waardoor het een ideale woonplaats is voor diverse doelgroepen. Met een breed scala aan huurwoningen en een betaalbare huurmarkt, is Middelburg een aantrekkelijke optie voor woningzoekenden. 

    Terug naar het overzicht