Hoofdkantoor van de Rabobank

Rabobank investeert 1 miljard in huurwoningen, ondanks huurwet

04 oktober 2024

Afbeelding auteur

Madelon

Rabobank kondigde een opvallende investering aan. Terwijl veel particulieren en grote investeerders hun huurwoningen verkopen, wil de Rabobank juist 1 miljard euro investeren in middenhuurwoningen. Deze investering is gericht op huurwoningen met prijzen tussen de €850 en €1.200 per maand. Hiermee speelt de bank in op de groeiende vraag naar betaalbare woningen.

Inhoudsopgave

Huurregulering geen belemmering voor Rabobank

Ondanks de nieuwe regels van de overheid die huurprijzen in het middensegment willen beperken, blijft Rabobank investeren. Ze beseffen dat de winsten misschien lager uitvallen, maar dit houdt hen niet tegen. De bank vindt de woningnood nog steeds een groot probleem en wil hier actief aan bijdragen. Met de investering kunnen er ongeveer 3000 huurwoningen gebouwd worden.

Meer weten? Bekijk dan: Grote beleggers willen van hun huurwoningen af

Duurzaamheid als kernwaarde van de investering

Rabobank legt een sterke nadruk op duurzaamheid in deze investering. De nieuwe middenhuurwoningen zullen energiezuinig worden gebouwd, wat zowel gunstig is voor het milieu als voor de huurders. Lagere energiekosten zorgen voor meer betaalbaarheid, en dat sluit perfect aan bij de lange termijnstrategie van de bank.

Grote impact op de woningmarkt verwacht

De investering van Rabobank komt op een cruciaal moment. In veel Nederlandse steden is er een schrijnend tekort aan betaalbare middenhuurwoningen. Rabobank verwacht dat deze investering niet alleen de woningmarkt helpt, maar ook bijdraagt aan een betere doorstroming, wat uiteindelijk de gehele sector ten goede komt.

Veel verhuurders verkopen huurwoningen

De overheid heeft recentelijk maatregelen ingevoerd met de Wet betaalbare huur om huurprijzen te beperken en de woningmarkt toegankelijker te maken. Maar, doordat beleggers hun rendement zien dalen door de strengere regels, besluiten velen hun huurwoningen te verkopen. De huurregulering werkt dus in veel gevallen averechts.

Nieuwe huurwoningen worden gebouwd

Deskundigen zien kansen in Rabobank’s aanpak

Experts reageren positief op deze stap van Rabobank. Ondanks de onzekerheden die gepaard gaan met de nieuwe huurreguleringen, wordt de investering gezien als een essentieel initiatief in de strijd tegen de woningcrisis. Rabobank zet hiermee een duidelijke stap richting een oplossing voor middeninkomens.

Conclusie

Met deze investering van 1 miljard euro toont Rabobank aan dat ze ondanks overheidsreguleringen volop kansen ziet in de middenhuurmarkt. Door te focussen op betaalbare en duurzame woningen, hoopt de bank een verschil te maken in de aanhoudende woningcrisis en tegelijkertijd stabiele investeringsrendementen te genereren.

Terug naar het overzicht