Een foto van de John Frost brug in Arnhem

Dit waarom Arnhem dé plek is om een huurwoning te zoeken

14 maart 2024

Laatste update: 22 maart 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Scroll je al een tijdje langs huurwoningen? Dan zullen we in deze blog aan jou vertellen waarom Arnhem een mooie plek is om een appartement te huren of om op kamers te gaan. Met groene parken, levendige stadsleven en de nabijheid van de Veluwe, is Arnhem een plek die echt iets te bieden heeft voor iedereen.

Inhoudsopgave

    Geschiedenis en cultuur van Arnhem

    Het verhaal van Arnhem begint lang geleden in de Romeinse tijd, toen de Romeinse legioenen hier rondwaarden. Maar het was vooral de Middeleeuwen die de stad Arnhem vorm gaven. Dit kwam doordat de stad in 1233 stadsrechten kreeg van Graaf Otto II van Gerle en de de bouw van verdedigingswerken die de stad haar vorm gaven. Samen met de stichting van kloosters zorgt dit tegenwoordig voor mooie bezienswaardigheden.

    De impact van oorlog in Arnhem

    Een cruciaal moment in de geschiedenis van Arnhem was de Slag om Arnhem in 1944, onderdeel van Operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze gebeurtenis, hoewel een mislukking voor de geallieerde troepen, toonde de veerkracht en moed van zowel soldaten als burgers. Jaarlijks herdenken de inwoners van Arnhem deze periode met diverse evenementen en ceremonies.

    Amerikaanse parachutisten rennen door een woonwijk in Arnhem tijdens Market Garden. Er hangen nog veel parachutisten in de lucht.

    Culturele kenmerken van Arnhem

    Arnhem staat bekend om zijn rijke culturele leven. Zo zijn er in de zomer vaak festivals en is er het jaarlijkse Fashion Festival dat internationale aandacht trekt. Daarnaast biedt Arnhem een scala aan culturele instellingen en evenementen die de diversiteit en de historische rijkdom van de stad belichten. Ik ben een aantal jaren geleden geweest bij Beat the Bridge, een hardstyle festival. Dit was onder de John Frost brug, een brug vernoemd naar een Britse luitenant-kolonel die tijdens Market Garden gevochten heeft.

    Wat te doen in Arnhem

    Net als elke stad heeft Arnhem ook veel bezienswaardigheden. Maar het hangt van jou als persoon af hoe je dat in wil vullen. Ik ben zelf 29 en vind het zo langzamerhand ook wel fijn om rustig een terrasje te pakken en een stadswandeling te maken. Voorheen zou ik met m'n vrienden op de kop de stad in zijn gegaan zonder rekening te houden met openingstijden.

    Een gezellige straat in Arnhem, De Duizelsteeg. Met groene parasols en terrasjes.

    Op kamers in Arnhem

    Ik denk dat als je hier op kamers woont dat dat zeker leuk is. Je kan als student hier je wensen in vervulling laten gaan. Arnhem heeft drie hogescholen waar je aan kan studeren: HAN, Artez en Van Hall Larenstein. Dus hou je van stappen als student? Bezoek dan de volgende kroegen:

    • 5th Avenue

    • Bloopers

    • Bar XO

    Ga jij binnenkort op kamers? Lees hier wat je allemaal moet weten.

    Op de kop door Arnhem

    Zo hoef je niet op de loop als je op zoek bent naar een kroeg of club om te genieten van Arnhem. Je kan daarnaast natuurlijk reserveren bij een kek restaurantje. We komen straks terug op het op kamers wonen in Arnhem. Via ons kun je namelijk zó een bezichtiging voor elkaar krijgen.

    Openlucht museum in Arnhem

    Ben je iemand die liever musea bezoekt dan je kop eraf zuipt? Dan is Arnhem ook voor jou een plek om rustig te genieten. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Openluchtmuseum, hier ga je terug in de tijd en ervaar je de Nederlandse geschiedenis. Je zal niet met een VOC schip specerijen gaan halen in de oost maar je kan wel in een schattige tram een ritje maken door het museum.

    Openlucht museum in Arnhem met oud Nederlandse huizen.

    Turen naar schilderwerken bij Kröller-Müller

    Zijn schilderijen meer jouw ding? Dan is natuurlijk Kröller-Müller Museum dé plek voor jou. Je kan hier allerlei meesterwerken bekijken van de groten der aarde of een leuke tentoonstelling. Het mooie is dat je alleen maar je fiets hoeft te parkeren en kun je je dag wijzigen naar bijvoorbeeld een fietstocht over de Veluwe.

    Het Kroller Muller museum in de buur van Arnhem met witte vloeren en schilderijen aan de muur.

    Bezoek de natuur in Arnhem

    Wil je een park bezoeken dan raad ik je Park Sonsbeek aan. Dit park is vernoemd naar Anna van Somsbeeck en is aangelegd volgens een Engelse landschapsstijl. Dit park is tevens het meest bekende park van Arnhem.

    We hebben ook nog een paar bonusopties voor je gevonden:

    • De 7 straatjes: Charmante wijk met boetiekjes, cafés en restaurants.

    • Eusebiuskerk: Panoramisch uitzicht over de stad op een kerk die al eeuwen staat

    • Burgers Zoo: Een gezellige dierentuin vol met bijzondere dieren. (Worden geen burgers van gemaakt).

    De stadsvilla Sonsbeen in Arnhem tijdens de zomer. Mensen zitten op het gras in de zon.

    Uit eten in Arnhem

    Arnhem biedt een verrukkelijke mix van traditionele Nederlandse gerechten en internationale keukens. Een must-visit is de historische Rijnkade, waar men kan genieten van een maaltijd met uitzicht op de rivier.

    Arnhemse meisjes en burgers?

    Lokale specialiteiten zoals de "Arnhemse meisjes", een soort koekje, zijn een zoete traktatie die niemand mag missen. Je kan natuurlijk ook genieten van een aantal simpele burgers bij de Maccie maar goed dan kun je ook burgers eten bij Burgers Zoo.

    Huurwoningen in Arnhem

    Of je nu op zoek bent naar een woning, een ruim appartement met uitzicht op de rivieren, een knusse studio in het centrum of een chille studentenkamer in een gedeeld huis. Je hebt het er allemaal. Je hoeft hier niet eens voor langs de makelaar voor plekjes in de verhuur. Dus lees snel verder en vind een nieuwe woning. Via Huurstunt kun jij namelijk altijd een huurwoning vinden, het enige wat jij hoeft te doen is klikken.

    Een man staat in een huurwoning in Arnhem omringd door verhuisdozen.

    Populariteit van Arnhem 

    De markt voor huurwoningen in Arnhem is dynamisch en divers, met opties die variëren van moderne hoogbouw tot historische panden, waardoor het gemakkelijk is om een plek te vinden die aan hun specifieke behoeften voldoet. Je moet dan nog wel jezelf goed voor de dag brengen natuurlijk. Ook in de regio van Arnhem zul je vele appartementen vinden die mooi gelegen zijn.

    Nieuwtjes over huurwoningen

    Wil je nou meer beschikbare appartementen, kamers of studio's zien in Arnhem? Dan raad ik je aan om je in te schrijven bij Huurstunt. Naast het bekijken van foto's van huizen zul je ook veel content zien die gaat over de woningmarkt in Nederland en leggen we moeilijke onderwerpen eenvoudig uit. Met Huurstunt vind je dus een woning en doe je de nodige kennis over de huurmarkt op. Dus maak die stap en schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwtjes en beschikbare huurwoningen.-

    Terug naar het overzicht