Een vrouw overhandigt een housewarming cadeau aan een andere vrouw

Nieuw huis? Dit zijn 15 originele housewarming cadeau ideeën

28 maart 2024

Afbeelding auteur

Madelon

Een nieuw huis betekent een frisse start. Het perfecte moment om dit te vieren is met een gezellige housewarming. Maar wat geef je aan iemand die net is verhuisd? In deze blog ontdek je 15 originele housewarming cadeaus die verder gaan dan de standaard bloemen of wijn. En wees gerust, we houden rekening met verschillende budgetten! Dus laat je inspireren en kies een cadeau die gegarandeerd in de smaak zal vallen.

Inhoudsopgave

    Standaard housewarming cadeau

    Standaard housewarming cadeaus zoals geurkaarsen, bloemen, of een goede fles wijn zijn altijd leuk om te geven én te krijgen. Ze zijn praktisch, stijlvol en vallen meestal goed in de smaak. Maar laten we eerlijk zijn: op een housewarming party stapelen deze klassiekers zich vaak op. Dus waarom zou je niet voor wat speciaals gaan? Een origineel cadeau kan de show stelen en echt iets toevoegen aan het nieuwe huis van de ontvanger. Het laat niet alleen zien dat je moeite hebt gedaan, maar maakt jouw geschenk ook een blijvende herinnering in hun nieuwe thuis.

    Zelf van plan een housewarming te geven? Organiseer de ideale housewarming met deze acht tips.

    Hoeveel geef je op een housewarming?

    Wanneer je uitgenodigd bent voor een housewarming, vraag je je misschien af hoeveel je zou moeten uitgeven aan een cadeau. Het goede nieuws is dat er geen vaste regel voor is en het vooral afhangt van jouw relatie met de gastheer of gastvrouw en wat je zelf kunt missen.

    Budget kan variëren

    Voor vrienden of kennissen is een budget van ongeveer €15 tot €30 vaak meer dan voldoende.Voor iemand die dichter bij je staat, zoals goede vrienden of familie, kun je overwegen iets meer te besteden, denk aan €30 tot €50. Maar onthoud vooral: het gaat om het gebaar en de gedachte achter het cadeau. Een persoonlijk en attent geschenk zal altijd gewaardeerd worden ongeacht de kosten.

    Twee jonge vrouwen in een gezellige woonkamer. De een overhandigt de ander een housewarming cadeau

    Wat geef je bij een housewarming?

    Bij een housewarming is het leuk om iets te geven dat het nieuwe huis van de ontvanger een persoonlijk tintje geeft of hen helpt bij het settelen in hun nieuwe omgeving. Je wilt natuurlijk niet met lege handen aankomen bij een housewarming. Daarom hebben we originele cadeaus voor je op een rij gezet. Op deze lijst staan zowel goedkope housewarming cadeauopties, tot prijzige opties.

    1. Een bijzonder koffietafelboek

    Deze boeken zijn niet alleen een geweldige aanvulling op elke woonkamer, maar bieden ook inspirerende inhoud die past bij diverse interesses, van adembenemende reisfotografie tot avant-garde kunst. Een koffietafelboek kan dienen als een gespreksstarter of een rustig moment van ontspanning bieden. Gemiddeld liggen de kosten van een koffietafelboek rond de €30 tot €50, afhankelijk van de inhoud en kwaliteit.

    Lees ook: creëer je eigen woonplek met deze acht interieurstijlen

    2. Een set speciale olijfoliën

    Een set bijzondere olijfoliën is het perfecte housewarming cadeau voor de fijnproever in je leven of voor iemand die net een nieuwe woning betrekt. Deze sets bestaan vaak uit een selectie van hoogwaardige, ambachtelijk geproduceerde olijfoliën, elk met een uniek smaakprofiel. Afhankelijk van de kwaliteit en herkomst kunnen de prijzen variëren, maar verwacht een set van goede kwaliteit te vinden in het bereik van €20 tot €60.

    Verschillende bijzondere olijfoliën in een housewarming cadeauset.

    3. Gepersonaliseerd schort

    Is de huiseigenaar een echte keukenprins(es)? Dan is een gepersonaliseerd schort niet alleen een praktisch, maar ook een origineel housewarming cadeau. Of het nu gaat om een schort met hun naam, een grappige uitspraak, of een stijlvol design dat past bij hun persoonlijkheid, het geeft een persoonlijke touch aan hun kookavonturen. Het mooie van een gepersonaliseerd schort is dat je het kunt afstemmen op de stijl en voorkeuren van de ontvanger, wat het een doordacht en uniek geschenk maakt.

    4. Een abonnement op een plantenbox

    Een abonnement op een plantenbox is een origineel en levendig housewarming cadeau. Ideaal voor zowel ervaren plantenliefhebbers als beginners. Met dit abonnement krijgt de ontvanger regelmatig nieuwe, makkelijk te verzorgen planten. Het zorgt voor een continu groeiende collectie van groen in huis. Vaak inclusief potten en verzorgingstips, maakt dit abonnement van ieder huis een groenere plek. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €20 en €50 per levering. 

    Meer weten over hoe je planten het beste kunt verzorgen? Check dan deze blog!

    5. Een mooie snijplank

    Een mooie snijplank is een stijlvol en praktisch housewarming cadeau, perfect voor iedereen die van koken houdt of gewoon een stijlvolle keuken waardeert. Ook kun je de snijplank personaliseren door namen, een datum of een speciale boodschap erop te laten graveren. Of het nu gaat om een robuuste houten plank of een moderne glazen versie, een gepersonaliseerde snijplank is niet alleen handig, maar ook een blijvende herinnering die een speciaal plekje in de nieuwe woning zal krijgen.

    Een mooie robuuste snijplank op een stijlvol keukenblad.

    6. Smart home assistent (zoals een Google Home of Amazon Echo)

    Een smart home assistent, zoals een Google Home of Amazon Echo, is een modern en handig housewarming cadeau. Deze apparaten, vaak verkrijgbaar vanaf ongeveer €30 tot €60 voor basisversies, bieden een scala aan functies zoals het afspelen van muziek, het beantwoorden van vragen, het bedienen van slimme apparaten in huis, en nog veel meer. Geavanceerdere modellen met extra functies kunnen tot ongeveer €200 kosten. Dit cadeau is ideaal voor mensen die houden van technologie of die hun huis willen moderniseren.

    7. Een borrelpakket

    Een borrelpakket is een geweldig housewarming cadeau voor liefhebbers van gezelligheid en lekkernijen. Het is een veelzijdig cadeau dat kan variëren van een selectie fijne kazen en ambachtelijke worstjes tot verschillende soorten noten en bijpassende wijnen of ambachtelijke bieren. De inhoud kan aangepast worden aan de smaak van de ontvanger en is perfect voor een gezellige avond. Zo’n borrelpakket hoeft niet duur te zijn en kan al samengesteld worden binnen een budget van €20 tot €50, afhankelijk van de gekozen producten.

    Een luxe borrelpakket met verschillende kazen en rode wijn.

    8. Een collectie aromatherapie oliën met diffuser

    Een collectie aromatherapie oliën met een diffuser is een verfijnd en ontspannend housewarming cadeau. Zo'n set bestaat meestal uit verschillende essentiële oliën, elk met hun unieke eigenschappen en aroma's, variërend van verkwikkende citrusgeuren tot rustgevende lavendel. De diffuser verspreidt de olie in de vorm van een fijne nevel, wat niet alleen een aangename geur oplevert, maar ook kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dit soort cadeaus is ideaal voor iemand die interesse heeft in wellness en natuurlijke gezondheid. Een basis set begint vaak rond de €20 tot €30.

    9. Een exclusieve thee- of koffieselectie

    Een exclusieve thee- of koffieselectie is een geweldig housewarming cadeau voor liefhebbers van warme dranken. Deze selecties bevatten vaak een variatie van hoogwaardige, unieke smaken die niet in de standaard supermarkt te vinden zijn. Ze kunnen variëren van zeldzame theeblends tot ambachtelijke koffiebonen. Zo'n cadeau biedt een heerlijke en luxe ervaring en is perfect om te genieten in een nieuw huis. Het is een eenvoudige, maar doordachte manier om iemand te verwennen en een nieuwe start te vieren. Voor een kwalitatieve selectie van thee of koffie kun je gemiddeld rekenen op een prijs tussen de €15 en €40.

    Leestipwat mag je veranderen aan je huurwoning?

    10. Een kwalitatieve bluetooth speaker

    Een kwalitatieve Bluetooth speaker is een uitstekend housewarming cadeau voor muziekliefhebbers of voor diegenen die graag een gezellige sfeer in huis creëren. Deze speakers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, waarbij de kosten meestal beginnen rond de €30 voor basismodellen en kunnen oplopen tot €200 of meer voor high-end modellen met superieure geluidskwaliteit en extra functies.

    Houten retro bluetooth speaker als housewarming cadeau

    11. Een indoor kruidentuin kit

    Heeft de nieuwe bewoner groene vingers maar weinig buitenruimte? Dan is een indoor kruidenkit het perfecte housewarming cadeau. Deze kits zijn doorgaans geprijsd tussen €20 en €50, afhankelijk van de grootte en de soorten kruiden die inbegrepen zijn. Ze bevatten vaak zaadjes voor verschillende kruiden, zoals basilicum, peterselie, munt, en tijm, evenals potten en grond of een hydrocultuur systeem. Sommige kits bevatten zelfs automatische bewateringssystemen of ingebouwde groeilampen.

    12. Spelletjes

    Spelletjes zijn een fantastisch en vermakelijk housewarming cadeau, ideaal voor het samenbrengen van vrienden en familie in een nieuw huis. De prijs van bordspellen en kaartspellen varieert, maar je vindt al leuke opties vanaf ongeveer €15 tot €50, afhankelijk van het type en de complexiteit van het spel.

    13. Een wijnkoeler

    Een wijnkoeler is een stijlvol en functioneel housewarming cadeau voor wijnliefhebbers. De prijs van wijnkoelers kan variëren, beginnend bij ongeveer €20 voor eenvoudige, draagbare koelers en oplopend tot €100 of meer voor grotere, geavanceerdere modellen met temperatuurregeling. Dit cadeau combineert praktische bruikbaarheid met een vleugje luxe, en is een gewaardeerde aanvulling voor iedereen die graag van een goed glas wijn geniet in hun nieuwe thuis.

    14. Een decoratieve lantaarn of kaarshouder

    Een decoratieve lantaarn of kaarshouder is een charmant en sfeervol housewarming cadeau. Deze items zijn er in verschillende stijlen en maten en kunnen binnen of buiten worden gebruikt om een gezellige en warme sfeer te creëren. De prijzen variëren, met eenvoudige modellen beschikbaar vanaf ongeveer €10 tot €20.

           Twee zwarte lantaarns met een witte kaars erin die staan in een tuin.

    15. Twijfel je? Ga dan voor een cadeaubon als housewarming gift!

    Oké, deze is misschien niet origineel. Maar met een cadeaubon zit je altijd goed! Gaat een vriendin samenwonen en weet je niet wat voor meubels er in het nieuwe huis staan? Dan kan een giftcard uitkomst bieden. Zo kan de huiseigenaar zelf artikelen en accessoires uit het assortiment kiezen en weet jij in ieder geval zeker dat het cadeau aan de wensen van de huiseigenaren voldoet.

    Cadeau nieuw huis

    Bij het uitzoeken van een cadeau is het belangrijk dat je de ontvangers in je achterhoofd houdt. Wat zijn hun hobby's of interesses? Staan ze graag in de keuken of worden ze blijer van leuke accessoires? Uiteindelijk ken je ze zelf het beste dus laat deze cadeaus je vooral inspireren.

    Zoek jij een nieuwe woning?

    Kom jij alleen maar op housewarming feestjes van vrienden, maar vind je dat je nu zelf aan de beurt bent om een huis te vinden waarin je een housewarming kan organiseren? Dan ben je bij Huurstunt op het juiste adres. Bij ons vind je het hele actuele aanbod aan huurwoningen van particuliere verhuurders in Nederland op één overzichtelijke plek. Zo hoef jij niet allemaal verschillende websites in de gaten te houden en ben je direct op de hoogte van het actuele aanbod aan huurwoningen in Nederland.

    Met een Premium Account kun je onbeperkt reageren op woningen die je tegenkomt op ons platform en is voor nieuwe leden veertien dagen gratis!

    Terug naar het overzicht